mandag 23. august 2010

Banan i curry


Dagens rett kan kanskje høres litt merkelig ut, men jeg synes den er kjempe god! Den er også veldig lett å lage, tar toppen 30 minutter å tilbrede. 

Dette trenger man:

500 gram karbonadedeig
2 medium løk
En grønn chilli
Litt solsikkeolje
2-3 spiseskjeer mild curry (eller mer hvis man ønsker)
En teskje sort pepper
En buljongterning
Ca. en teskje salt (smakes til) 
Ca. 6-7 dl kokende vann
1 kartong kremfløte (1/3 l.)
3 gule bananer (faste, men ikke for grønne)
En liten neve hakket fersk koriander eller bladpersille




Serveres med hvit basmatiris, som man kan koke slik: http://ramadanpatoyen.blogspot.com/2010/08/koke-ris-er-en-kunst.html

Stek kjøtt, løk og hakket chilli i en stor stekepanne. Når det har blitt gyldent og fint, tilsettes krydder. Hvis man ikke har en stekepanne med høye kanter, bør man flytte det hele over i en kjele. Tilsett kokende vann og buljongterningen. La det koke noen minutter. Tilsett fløten og la det koke på svak varme i 3-4 minutter. Tilsett bananene skjært i passe tykke skiver og hakket koriander og/eller bladpersille. 


Rør forsiktig rundt og la bananene trekke til seg kraft og bli litt møre (2-3 minutter). Så er retten klar til å serveres!




 

4 kommentarer:

  1. Dette virker kjempe godt. Vil prøve det ut inchallah:) Flink du er, Linda. Med bolle i ovnen mashallah. Må si jeg gleder meg til å flytte til Tøyen. Bare 7 dager igjen ic.

    SvarSlett